Виробництво олійно-жирової продукції зростає

41
1507557335-8939

Незважаючи на фінансову та економічну кризу, карантинні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, олійно-жирова галузь України демонструє зростання виробництва олійно-жирової продукції.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Укроліяпром».

За підсумками січня – червня 2020 року в порівнянні з відповідним періодом 2019 року, зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої – на 8,3%; олії соняшникової рафінованої на 25,8%; шроту соняшникового – на 4,6%; маргпродукції та жирів спецпризначення – на 9,4%; соусів, включаючи майонез – на 9,8%.

Скоротилось виробництво соєвої олії (-2,7%) та соєвого шроту (-4,5%) через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку.

За підсумками вересня – червня 2019/20 МР, у порівнянні з відповідним періодом 2018/19 МР, зросло виробництво: олії соняшникової нерафінованої – на 9,7%; олії соняшникової рафінованої – на 24,0%; шроту соняшникового – на 2,5%; маргпродукції та жирів спецпризначення – на 10,0%; соусів включаючи майонез – на 11,4%.

За цей період виробництво соєвої олії скоротилось на 6,8%, соєвого шроту на – на 7,3% через дефіцит сировини (соєвих бобів) на внутрішньому ринку.

НАПИСАТИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here